Flashmob- aduceti arta in strada

/ Stirile Editiei, Viral / 2608 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Ce este aceasta moda? Nimic mai simplu, orchestre simfonice, solisti si coruri de opera, muzica specifica salilor de spectacole, ies in strada si se adreseaza direct oamenilor in zone foarte populate.

Ceea ce uimeste  si atrage in acelasi timp la aceste flashmob-uri muzicale este bucuria de pe fetele spectatorilor, sentimentul de uimire preschimbat in  placere si impins pana la fericire.

Brusc, nimeni nu se mai grabeste, toti asista incantati, uita de treburile lor, isi iau copiii in brate si le povestesc ce se intampla, danseaza pe ritmul muzicii si se simt bine.

Ma indoiesc sincer de faptul ca niste calculatoare cu difuzoare performante vor reusi vreodata sa trezeasca aceleasi sentimente. Priviti concertul Operei Romane din Bucuresti in statia de metro Unirii 1 din Bucuresti cu ocazia saptamanii Imunizarii in Europa in anul 2012.

Un an mai tarziu, Orchestra Simfonica Bucuresti, ia prin surprindere agentii de paza din aeroportul Henri Coanda… Gazela agitata cere intariri ca sa se apere de dirijor.

Modelul este preluat din afara, si ca proba ofer, Bolero-ul de Ravel, pus in „flashmob” in gara centrala din Copenhaga in 2011

Si preferatul meu, Verdi si Aida sa

Si acum priviti, va rog grupul acesta de pusti care bine-dispun pe toata lumea. Sunt sigura ca am vazut cativa oameni in varsta topaind ca si cand ar sari sotronul. Ar fi pacat sa nu continue moda aceasta!

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.