„Free App of the Week” de la Google

/ Internet, Stirile Editiei / 2220 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

asdasdasdadaGoogle ofera utilizatorilor sai gratuit o aplicatie pe saptamana

Cei de la Google au deschis de curand o sectiune pentru marketul Google Play numita „Free App of the Week” (Aplicatia gratuita a saptamanii). Prin acest program, utilizatorilor de dispozitive cu sistem de operare Android li se ofera posibilitatea de a descarca fara niciun cost cate o aplicatie pe saptamana, care in mod normal ar costa o anumita suma de bani.

Nu este pentru prima data cand Google incearca sa introduca acest sistem, intrucat anul trecut au incercat o implementare similara, insa ideea nu a fost sustinuta de un numar suficient de persoane, asa ca dezvoltatorii s-au vazut nevoiti sa renunte, intrucat nu era un serviciu care sa le aduca beneficiile asteptate. In orice caz, lansarea noului serviciu nu a fost sustinuta de o campanie de promovare agresiva, ceea ce ne da de inteles ca Google nu are un plan de viitor foarte bine definit, ci, mai debraga, verifica daca interesul utilizatorilor pentru acest concept a crescut in comparatie cu anul precedent.

Un minus considerabil al acestui sistem este ca aplicatiile care vor fi oferite gratuit spre descarcare vor fi alese exclusiv de catre dezvoltatori, fara a tine cont de feedback-ul utilizatorilor. Probabil prin intermediul acestei metode, cei de la Google vor sa sporeasca faima anumitor companii prin cresterea vizibilitatii acestora pe market. Din acest motiv nu avem cateva criterii clare de selectie a aplicatiilor ce vor fi introduse in program.

In aceasta saptamana utilizatorii vor putea gasi in sectiunea „Free App of the Week” jocul „Card Wars” creat de catre Cartoon Network si care in mod normal valoreaza 2.99 dolari. Din pacate, insa, serviciul este disponibil doar in Statele Unite pentru moment. Probabil ca Google se va bucura de impactul asteptat abia dupa ce va realiza implementarea acestuia la nivel global si va introduce anumite resurse si aplicatii ce pot fi utile utilizatorilor in viata de zi cu zi.

Tot ce putem sa facem in momentul de fata este sa speram ca Google va primi un feedback pozitiv din partea utilizatorilor americani si ca va lua decizia sa introduca serviciul si in spatiul european.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.