Microsoft si viitoarele Windows-uri

/ Software, Stirile Editiei / 2693 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Dupa lansarea in ritm de mitraliera a sistemelor de operare Windows 8 si 8.1, toata lumea asteapta cu sufletul la gura versiunea Windows 9 despre care transpirau neobisnuit de putine informatii. Tendinta clara a Microsoft, este de a face sistemul accesibil de pe orice dispozitiv, fie el desktop sau laptop, tableta sau phableta.

Desi se presupunea lansarea Windows 9 in anul 2015, Microsoft a decis sa renunte la acesta  si sa se ocupe direct de lansarea Windows 10, despre care, gurile rele pronosticau faptul ca va putea fi utilizat gratuit. Microsoft nu a confirmat dar nici nu a infirmat zvonurile.

w12Se pare ca oricine poate sa isi aduca contributia la crearea Windows 10, intrand pur si simplu pe pagina adecvata Join us as we build Windows 10 . Evident ca este evoie de un cont Windows, iar produsul nu este neaparat forma definitiva, deci este mai mult decat posibil sa nu fie neaparat foarte bine finisat si sa va para mai dificil de utilizat, insa pentru prima data Microsoft asteapta opinia publica inainte de perfectionarea unui sistem de operare.

Este bineinteles, o manevra destul de riscanta, insa exista si posibilitatea ca aceasta  varianta sa fie castigatoare pana la final.

In ceea ce priveste forma la care au ajuns pana in acest moment,  putem face urmatoarele observatii:

  • In data de 30 Septembrie anul acesta, cand a fost lansat preview-ul tehnic pentru Windows 10 pentru laptopuri si desktopuri, se implineau aproape 3 ani de la lansarea Windows 8. Incepand cu 1 Octombrie, programul anuntat a devenit efectiv si in prima saptamana deja a devenit accesibila utilizatorilor de Windows 7.
  • Dupa cum afirma  Vice-presedintele Microsoft  pentru departamentul Sisteme de Operare, Terry Myerson, o versiune apropiata de cea finala nu va putea fi pusa la dispozitia clientilor Microsoft decat la inceputul anului viitor.  
  • Programul preview-ului tehnic se va incheia in jurul datei de 15 Aprilie 2015, probabil concluziile acestei metode mai putin obisnuite de a testa piata vor fi discutate cu ocazia conferintei anuale a Microsoft programata pentru aceeasi luna, insa nimeni nu spera ca la acea data sa se si lanseze  Windows 10 in faza finala. Chiar Vice-presedintele Microsoft afirma ca se va lansa Windows 10 mai tarziu in anul 2015.

Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.