Samsung Galaxy NX300 primul aparat foto cu focalizare hibrida

/ Stirile Editiei / 1487 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Camera foto mirrorless cu conectivitate 3G sau 4G LTE, Samsung Galaxy NX300 este dotata cu senzor APS-C CMOS de 20,3 pixeli cu filtru RGB care, desi amplifica zgomotul de imagine, nu  are o influenta atat de negativa asupra fotografiilor obtinute cu aceasta camera. Cel mai nou produs al firmei Samsung se achita cu succes, se pare, de sarcina realizarii unor fotografii exemplare atat in modul Standard cat si in modurile Natural si Vivid . Are sistem de operare Android 4,2 cu peste 30 de SmatMode-uri, cu procesor de imagine DRIMe IV si un procesor quad-core de 1,6 GHz, precum si 16 GB memorie interna, plus un slot de memorie externa care poate extinde  spatiul de memorie pana la 64 GB .

NX300Camera este dotata cu obiective interschimbabile, cu o sensibilitate la lumina ( ISO) cuprinsa intre 100 si 25600, sensibilitate care se poate varia. asa cum este descrisa in detaliile tehnice de pe site-ul firmei producatoare. Intre aceste limite poate fi reglata , insa exista pareri ca de la ISO 3200  in sus, apar primele denaturari ale fotografiilor realizate cu aceasta camera.

Viteza de declansare este si aceasta mare (1/6000 s) si pot fotografia in regim continuu pana la 8,6 cadre pe secunda ( 8,6 fps), fara a avea probleme.

In plus, camera, dotata cu functia Advanced Focuss, are o rezolutie de 5472 x 3648 pixeli.

Acumulatorul  este de 4360 mAh, iar pentru incarcarea camerei se pot folosi conectori USB, camera fiind livrata cu  incarcator de priza cu mufa USB, cablu micro USB care elimina necesitatea existentei unui incarcator special fabricat, ceea ce reprezinta totusi un avantaj major.

NX300Ecranul de 4,8 inch ( 121.2mm ) este AMOLED Pentile, rabatabil pe verticala , o varianta imbunatatita fata de variantele anterioare, HD TFT LCD SVGA EVF.

La variantele anterioare de ecran, culorile aratau mult mai aprinse pe ecran, dadeau senzatia unor culori frumoase, insa  daca se vizualizau pe  un alt format, culorile apareau sterse, pale, fara stralucire.

Formatele in care  scoate fotografiile sunt .jpeg sau .raw.

In ceea ce priveste inregistrarile video, rezolutia maxima este de 1920×1080/50fps. Suplimentar este dotat cu S Voice, S Translator, Group Play,Trip Advisors, Photo Suggest, Google Mobile Services si localizare GPS Gloriass.

Se conecteaza la internet wireless fie prin WiFi, sau Bluetooth4.0, fie prin 3G/ 4G LTE, si este dotat cu modul NFC pentru  conectare la SmartPhone.

Pe langa toate aceste dotari, Samsung Galaxy NX mai este dotat cu stabilizator al imaginii in obiectiv si focalizare hibrida, ceea ce reprezinta factorul de noutate al acestui dispozitiv.

Obiectivul este de 18-55 mm, F3.5-5.6 sau 45 mm 2D sau 3D cu F1.8 cu diafragma ceea ce permite ca, la lumina scazuta sa putem creste timpul de expunere pentru obtinerea de detalii  pe fotografie. Trecerea de la 2D la 3 D este sesizata de aparat, care se misca mai greu in 3 D, pentru o imagine mai buna.

NX300Aspectul negativ al functionarii aparatului ca si camera video o constituie rata de compresie de 15 Mps pentru full HD si 9 Mps pentru HD, situatie in care aparatul nu depaseste ca valoare camerele foto ale Samsung, dar aceasta poate tine totusi, de politica de marketing a firmei, care, probabil, doreste sa impiedice cresterea vanzarilor pentru aceste aparate de fotografiat, in detrimentul vanzarilor de camere video ale aceluiasi fabricant.

Ca si aspect, aparatul este placut, retro, este fabricat in trei culori, alb, maro sau negru. Este mai usor de tinut in mana, carcasa are adancituri pentru degete si ca atare, daca nu ai mana cu degete prea lungi , este chiar usor de manevrat.  Ca si dimensiuni, este mai gros si un pic mai scurt decat modelele anterioare, dar si un pic mai usor.

In totalitate, aparatul are multe parti bune, usureaza mult lucrul cu el, este accesibil ca pret si, daca nu ai pretentii pentru filmari profesionale, se poate usor folosi ca si camera video.


Alte articole din aceeasi sectiune