New York-ul va deveni primul oras din lume cu domeniu web de top

/ Stirile Editiei / 1540 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Pe langa arhi-cunoscutele domenii .com, .org, .net, si altele, New York-ul va deveni in cel mai scurt timp, primul oras din lume cu domeniu web (.nyc).

Se pare ca deja constructia domeniului a inceput. Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a anuntat  stirea marti, afirmand ca noul domeniu se va adresa afacerilor si rezidentilor stabiliti in New York.

„Avand propriul nostru domeniu web, .nyc, asezam orasul New York in fruntea peisajului digital, creind oportunitati pentru firmele noastre mici… Acum ele pot sa se identifice ca fiind conectati cu New York City, unul dintre brandurile cele mai puternice si prestigioase din lume.”

file2731334264925Pe langa asocierea de nume, adresa web specifica faciliteaza, de asemenea pentru oamenii de peste tot, gasirea rezultatelor cautarii si in functie de locatia particulara in care persoana sau firma este situata.

Noul domeniu web a fost aprobat de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) in luna mai. Aceasta organizatie isi propunea inca de acum un an extinderea domeniilor top-level asa cum sunt .com, .org, .net, si .edu cu adrese mai usor de localizat cum sunt orase, tari, organizatii, tipuri de afaceri sau interese, s.a.m.d.

ICANN a anuntat inca din februarie ca intentioneaza sa emita aprobari pentru sute de noi domenii top-level anul acesta ceea ce se va concretiza in cea mai mare expansiune a adreselor de internet de la inceputul anilor 80 si pana acum.

Limbile straine, firmele de marca sau numele de locatii, sunt vizate in acest demers al ICANN, ca si posibile viitoare nume de domenii web.

Locuitorilor New York-ului care vor dori sa se inregistreze pentru domeniul .nyc , li se va solicita sa respecte cateva reguli, printre care, bineinteles, sa aiba domiciliul , respectiv sediul firmei intre granitele metropolei supranumite The Big Apple. Inregistrarea pe acest domeniu se asteapta sa poata fi facuta incapand cu sfarsitul anului 2013, iar costurile  per persoana fizica sau juridica nu au fost stabilite pana la acest moment.

Ken Hansen, managerul general al .nyc Registry Services for Neustar, firma care va manageria noul domeniu . nyc in contul orasului New York, explica faptul ca se doreste ca de acum inainte, un criteriu  care sa faciliteze cautarea pe internet sa fie locatia firmei sau persoanei respective, nu doar un domeniu de activitate, iar New York-ul va deveni un brand atasat tuturor rezidentilor acestei metropole.

Image courtesy of www.freedigitalphotos.net.


Alte articole din aceeasi sectiune