Site-ul UBISOFT a fost spart; e-mailurile si parolele userilor-expuse

/ Stirile Editiei / 1579 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Dezvoltatorul de jocuri video, bine-cunoscut pentru Assassin`s Creed, a anuntat ca baza de date Ubisoft, continand conturile si detaliile de contact ale utilizatorilor a fost sparta si ca recomanda tuturor player-ilor sa isi reseteze parolele de pe conturi. Oricine are un cont cu dezvoltatorul de jocuri video UBISOFT, este sfatuit sa faca acest lucru cat mai curand, pentru ca hacker-ii au obtinut accesul la detalii cum ar fi : userul si parola de joc, precum si adresa de e-mail pentru toate conturile pe care le au pe site-ul firmei UBISOFT.

Compania a declarat , de asemenea, ca nu stoca pe site informatii cu privire la modul de plata sau  conturile de pe care se efectuau plati catre firma, sau oricare alte detalii cu privire la acest subiect, si ca atare, posibilitatea ca sa existe o scurgere de astfel de informatii este complet exclusa. file000899100633Totusi, firma recomanda utilizatorilor, sa schimbe atat parola de pe conturile lor, cat si parolele idetice pe care acestia le folosesc pe alte site-uri, si cu care se poate ajunge la alte detalii mult mai importante, cum ar fi conturi la banci sau pe site-uri cu importanta financiara.

Compania nu a specificat metoda prin care hacker-ii au reusit sa intre in posesia acestor date, aceasta nefiind in nici un caz prima tentativa reusita, de acest fel, ,de spargere a site-ului companiei. Prima incercare de spargere a site-ului UBISOFT a fost facuta in cursul anului 2010, cand un consortiu de hacker-i sub numele de SKID ROW si-a asumat responsabilitatea pentru  spargerea site-ului acesteia, intr-un protest impotriva politicii firmei care obliga gamerii sa aiba conexiune la internet constanta pe toata perioada jocului pentru a putea sa isi joace jocul preferat. Acest incident nu a afectat in nici un fel detaliile personale ale userilor, insa a avut efect in  eliminarea conditiei pentru care a fost initiat protestul.

In ceea ce priveste incidentul recent, UBISOFT a afirmat ca se ocupa de  „situatia” aparuta, cu cele mai relevante autoritati in acest domeniu si ca se preocupa de restaurarea sistemelor si de intarirea masurilor de securitate ale site-ului, pentru a-si proteja clientii, pe viitor, de astfel de atacuri.

„Din pacate , nici o  companie sau organizatie nu este perfect imuna la acest gen de atacuri criminale.” au mai afirmat cei de la UBISOFT.

Image courtesy of www.freedigitalphotos.net.


Alte articole din aceeasi sectiune