Dropbox si Microsoft lanseaza impreuna inca o aplicatie

/ Stirile Editiei / 2740 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Aplicatia Office Online Integration are drept scop inlesnirea afisarii si editarii documentelor Word, PowerPoint si Excel, in versiunea online.

Cum se foloseste?

Pentru a utiliza noua aplicatie, dati click pe butonul „OPEN” si previzualizati fisierul pe care il doriti  pe web, dupa care veti avea optiunea de editare a fisierului direct din browserul web, utilizand Office Online.

Cine o foloseste?

dpbOptiunea este valabila pentru utilizatorii Dropbox versiunea for Business, care au licenta Office 365 si Dropbox Basic, dar si utilizatorilor PRO, si acelora care sunt in perioada de gratie pentru Office Online. Singura cerinta care permite utilizarea versiunii de Office Online este de a crea sau de a avea un cont gratuit de Microsoft . Nu e dificil, nu?

 

 

Clientii Dropbox Business, totusi dispun de tool-uri specifice, adunate in Dropbox Badge, care permit sa se intervina in documente Office cu ajutorul aplicatiilor Word sau Excel descarcate pe desktop. Cu ajutorul noii aplicatii, aceste faciitati sunt practic accesibile tuturor utilizatorilor, nu doar celor din categoria Business, direct in varianta online.

De ce este utila?

Schimbarea produsa cu ajutorul acestei aplicatii este o schimbare importanta, pentru ca, pana in acest moment, clientii care utilizau versiunea Web a Office nu aveau optiuni de editare online, la previzualizarea fisierelor in Dropbox.

 

 

Office Online Integration este deja valabila, si accesibila doritorilor, in conditiile specificate mai sus.
Pe langa aceasta, pentru facilitarea accesului si editarii fisierelor in contul dumneavoastra de Dropbox, prin intermediul Office Online, veti putea salva documente in Dropbox, fara sa parasiti aplicatia Office Online.

Ce spera Microsoft? Ce asteapta Dropbox?

Dropbox subliniaza faptul ca potentialul impact pentru utilizatorii sai de baza se preconizeaza a fi major. Mare parte dintre utilizatori folosesc Dropbox-ul pentru a stoca documentele de business. De fapt, compania afirma ca peste 35 demiliarde de documente sunt stocate pene in prezent, si optiunea nou-lansata va permite milioanelor de utilizatori sa beneficieze de avantajul unei aplicatii functionale si utile. In total, Microsoft are deja peste 1,2 miliarde de utilizatori de Office, dintre care 9,2 milioane sunt utilizatori de Office 365.dm1

Prin aceasta aplicatie, ca si prin alte aplicatii mai mult sau mai putin importante, Dropbox se situeaza si urmareste sa obtina o pozitie din ce in ce mai avansata intre providerii de spatii de stocare in cloud, cum este, de exemplu Google Drive.

 

Datorita faptului ca Google permite operarea Programelor sale de Office Online, ofera, de asemenea posibilitatea de a crea, modifica si salva documente direct in Cloud.
Dropbox, pe de alta parte, nu isi dezvolta propriile tool-uri de creare de fisiere, deci se bazeaza pe sprijinul Microsoft in acest sens, facand pasi mici in aceasta directie prin intermediul aplicatiilor integrate. Simbioza perfecta!

 

 

Asociindu-se cu Microsoft, Dropbox, isi transforma aplicatia intr-un serviciu care opereaza integral via Web, in loc sa necesite utilizarea unei aplicatii software instalate pe un desktop.
Si Dropbox a facut cateva imbunatatiri pentru utilizatorii care folosesc doar programe online, asa cum a anuntat cu putin timp in urma, aplicatii care permit incarcarea mai rapida a documentelor, dar si functiuni noi, cum este reorganizarea Toolbar-uluipentru a se adapta mai bine vizualizarii fisierelor text.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.