Ericsson

/ Software, Stirile Editiei / 3188 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Ericsson, pentru cine nu stie, sau nu a aflat inca (!!!) este una dintre firmele care au marcat pionieratul tehnologiei telefoanelor celulare asa cum arata ele azi.

 

Ericsson , detinatoarea mai multor patente in domeniul conectivitatii  si al telefoniei mobile, s-a decis sa dea in judecata firma Apple, atat la International Trade Commission, dar si la Curtea US a districtului Texas, cerand despagubiri pentru violarea a nu mai putin de 41 de patente, utilizate, se pare fara acordul posesorilor, in realizarea mult- apreciatelor iPhone-uri si iPad-uri.

 

Aceste patente pe care Ericsson le mentioneaza se refera in special la  tehnologie 2G si LTE, precum si cateva elemente de design si de componente hard si soft.

 

Se pare ca Ericsson isi doreste blocarea vanzarilor telefoanelor produse de Apple, cel putin pana la stabilirea  incalcarii drepturilor de autor, dar s recuperarea daunelor produse de Apple prin utilizarea elementelor  patentate deja de Ericsson.

 

Principala problema ce apare, este faptul ca Ericsson este obligat sa perae2mita  tuturor firmelor in conditiile FRAND ( Fair, Reasonable,And Non-Discriminatory ) accesul la tehnologia pe care o detine. cu alte cuvinte, Ericsson ar fi obligata sa ofere aceste inovatii si altor firme, companii, in termenii unor licente corecte, rezonabile si nediscriminatorii.

Intre Apple si Ericsson a existat o intelegere globala in ceea ce priveste licentele, intelegere care a expirat la sfarsitul lunii ianuarie.

 

Tentativa Ericsson de a incheia un nou pact de acest fel cu Apple s-a soldat cu un lamentabil esec, iar Ericsson sustine faptul ca o incercare de a solutiona problema aparuta la curtea de Justitie Americana, care sa stabileasca ce anume inseamna termeni corecti si nediscriminatorii, a fost, de asemenea, nerespectata de Apple, situatie care a generat escaladarea conflictului aparut si a impins Ericsson la adoptarea acestor masuri drastice.

 

Ericsson se lauda cu un portofoliu de cel putin 35.000 de inventii si inovatii care ii apartin si sunt patentate la organismele in drept, inventii si inovatii cu privire la tehnologia wireless, Ericsson devenind prin aceasta cel mai important depozitar de patente si inventii in acest domeniu.

 

Din acest motiv, Ericsson are incheiate intelegeri de utilizare a tehnologiei proprii cu aproape toate firmele din industria de telefonie mobila, iar imprudenta Apple de a refuza incheierea unei astfel de intelegeri nu este decat, probabil, tentativa acestora de a obtine un pret mai mic pentru aceste licente.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.