Esti curios cum va functiona noul telefon pliabil de la Samsung?

/ Telefoane mobile, Evenimente IT, Tablete / 5164 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Telefoanele pliabile sunt pe cale sa devina o realitate.

Samsung a dezvaluit in sfarsit, dupa o perioada mare de asteptare, cum va arata noul telefonul pliabil, care utilizeaza un nou tip de tehnologie pentru ecran, pe care compania a denumit-o „Afisaj Infinity Flex”. Google a anuntat, de asemenea, ca Android va sprijini aceste dispozitive, spunand că se asteapta ca mai multi producatori de dispozitive Android sa lanseze astfel de modele.

Aceste dispozitive inseamna de asemenea ca va trebui sa reinvatam cum sa folosim telefoanele noastre. Telefoanele pliabile vor necesita o schimbare majora a comportamentului de utilizare, de la simpla manuire a lui, pana la a ne juca sau a naviga prin diverse aplicatii.

Asadar, cum vor functiona mai exact aceste dispozitive? Samsung inca nu a oferit o privire corecta asupra hardware-ului folosit (și probabil nu o va face pentru ceva timp), avem o idee destul de buna despre ce sa asteptam din demo-ul scurt pe care l-am vazut in prezentarea oficiala.

Dispozitivul de 7,3 inch se pliaza longitudinal intr-un dispozitiv mai mic, care este mai aproape de dimensiunea unui telefon obisnuit. Cand este pliat, afisajul frontal se numeste „cover display” și pare să funcționeze similar cu un telefon normal. Daca este pliat in dimensiunea unei tablete, afișajul frontal intra in starea de “sleep”, potrivit informațiilor furnizate.

Acest lucru va necesita, de asemenea, mult mai mult de lucru din partea dezvoltatorilor, care vor trebui sa-si optimizeze aplicatiile astfel incat sa faca tranzitia usor intre rezolutii diferite. Google a anunțat în mod oficial ca va oferi suport pentru telefoanele pliabile direct in Android. Pentru inceput, Google va oferi API-uri care vor permite aplicatiilor sa se redimensioneze atunci cand un dispozitiv este pliat sau nu.  In felul acesta, utilizatorii vor putea alege daca doresc sa utilizeze aplicatiile pe un ecran mai mic sau pe ecranul complet.

Noul dispozitiv al celor de Samsung va permite utilizarea de tip multitasking. Android permite afisarea a două aplicatii simultan pe ecran de la lansarea Android Nougat. Insa, o data cu telefoanele pliabile, va permite „ferestre multi-active”, care vor putea rula trei aplicatii in acelasi timp. Va avea nevoie cineva sa utilizeze trei aplicații simultan, este o alta intrebare. Dar faptul ca acest lucru este posibil va fi atragator pentru unii utilizatori.

Desigur, mai sunt inca multe de rezolvat inainte ca telefoanele pliabile sa fie intr-adevar pregatite pentru lansare. Suportul din partea Google este un prim pas bun, insa atat programatorii cat si producatorii de telefoane vor trebui sa dea tot ce au mai bun, pentru ca aceasta experienta sa fie una fara probleme.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.