Evolio ataca in forta

/ Gadgeturi / 2658 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Brand romanesc, sau asa cum se auto-intituleaza :”cea mai inovatoare companie din industria IT&C din Romania”, firma Evolio intentioneaza sa atace si domeniul smartwatch-urilor, lansand pe piata X-watch, cu un design modern si de bun gust, cu dimensiuni decente si elegant.

Ca si caracteristici principale, grosimea de 9,9 mm  cu un display de 1,54 inch il situeaza undeva in zona Samsung Galaxy Gear 2 NEO, fata de care este putin mai  mic, si care utilizeaza, de asemnea Bluetooth 4.0, program ce permite avertizarea posesorului in cazul furtului sau  pierderii telefonului sau tabletei, fiind capabil sa si localizeze smartphone-ul sau tableta  prin intermediul GPS.watch2

Rezoluția de 240×240 pixeli este suficienta pentru navigarea comoda fara sa creeze probleme de vizualizare.

Firma producatoare estimeaza o piata de circa 10 000 de unitati anual, sperand ca in 2015, sa ajunga la 50 000 de unitati, asa cum spera Liviu Nistoran, presedintele Evolio.

Primul smartwatch romanesc va fi compatibil cu telefoanele inteligente si tabletele care ruleaza Android pornind de la versiunea Android 4.3, dar si sistemele de operare Iphone si Ipad.

Ca si functii aparte, pe langa utilizarile clasice de masurare a efortului utilizatorului (numarator de pasi, monitorizarea caloriilor arse, s.a.), de verificare a starii de sanatate prin monitorizarea pulsului cu ajutorul aplicatiei Fitness Manager, Evolio X-watch, permite raspunderea la apeluri, sincronizarea orei, redarea melodiilor de pe smartphone sau tableta, durata de functionare pentru bateria de 230 mAh, fiind in stransa corelatie cu gradul de utilizare a tuturor acestor aplicatii.

Fata de celelalte oferte similare de pe piata, Evolio promite un nivel de pret la jumatatea acestora, respectiv prognozeaza un pret de vanzare de circa 200 de ron, nivel foarte accesibil pe piata romaneasca.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.