Importanta culorilor in webdesign pentru a transmite emotia potrivita

/ Grafica, Web Design / 4596 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Este ușor să transformi un design mediocru intr-o compozitie perfecta folosind culorile potrivite. Pe de altă parte, uitandu-ne la cercul cromatic care ne ofera atât de multe posibilități, crearea unei palete, poate fi usor intimidantă.

Chiar dacă alegerea unei palete de culori este o chestiune de gust, există câteva directii care vă pot ajuta să obțineți o schemă de culori care sa se potriveasca designului dvs.

Aspectul psihologic

Culorile calde sunt stimulante, pline de energie, în timp ce nuanțele reci reprezintă mai bine calmul, nu-i asa? Ei bine, nu neapărat. Este foarte important să faceti un mic studiu înainte de a alege o schemă de culori. Întrebați-vă: „Cine este publicul dvs. țintă?” Răspunsul influențează alegerea dvs., deoarece conceptele și semnificațiile culorilor variază de la un public la altul. Negrul duce cu gandul la doliu sau simbolizeaza misterul în cultura occidentală, dar reprezinta renașterea în unele țări estice. Pe de altă parte, albul, de obicei un echivalent al păcii și purității, este culoarea morții și a ghinionului în unele țări asiatice.

În plus, e important de retinut că toate culorile au o abilitate extraordinară de a provoca emoții specifice fiecărui individ și de a atrage atenția oamenilor. Deși nu există o formulă magică, teoria culorilor poate contribui la echilibrarea tuturor aspectelor și la obținerea rezultatului dorit.

Palete de culori

Va puteti inspira oricand dintr-o fotografie frumoasă și armonioasa, insa alegerea culorilor din ea la întâmplare, poate duce la un rezultat neechilibrat. Exista numeroase aplicatii si site-uri care va pot ajuta sa creati paleta perfecta de culori pentru designul dvs.

 

Totul este despre armonie

Utilizarea eficientă a culorilor nu înseamnă doar alegerea unor culori care se potrivesc cu proiectul dvs., ci are multe de-a face cu echilibrul. Cu alte cuvinte: cu cât mai multe culori folosiți, cu atât mai complicat va fi sa le echilibrati.

Ceea ce este foarte important în cele din urmă – verificați relația dintre culorile pe care le-ați ales și întrebați-vă daca: Există destul (sau prea mult) contrast între ele? Este totul clar, definit și perfect lizibil? Ce transmite paleta dvs.? Cum afectează o culoare alte culori din apropiere? Schema se potrivește contextului? Aceste aspecte aparent mici, dar importante, nu trebuie să fie trecute cu vederea înainte de finalizarea lucrării.

Culorile pot afecta în mod semnificativ designul și modul în care alții il percep. Alegerea paletei de culori corecte reprezintă un aspect foarte important – nu este doar un aspect artistic, ci și un aspect de marketing. De aceea, sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta in  alegerea si folosirea culorilor potrivite.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.