Un nou sistem de operare de la Google?

/ Stirile Editiei / 1989 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Recent au aparut zvonuri ca bine-cunoscuta companie, Google vrea sa lanseze pe piata un nou sistem de operare numit Fuchsia.

Dupa cum bine stim, cei de la Google au creat pana in momentul de fata doua sisteme de operare, ambele derivate din Linux. Este vorba despre Android, un sistem de operare dezvoltat exclusiv pentru dispozitivele mobile si Chrome OS pentru laptopuri, notebookuri sau sisteme personale.

Cele doua sisteme de operare exista de o perioada buna de timp si unii specialisti erau de parere ca in viitor acestea s-ar uni si s-ar obtine o varianta performanta a Android-ului.

Aparent, existenta celor doua sisteme de operare nu ii multumeste pe cei de la Google, astfel ei au anuntat ca in viitor vor lansa un nou sistem de operare, avand la baza o versiune rudimentara a Linux-ului. Deocamdata nu avem informatii cu privire la aplicabilitatea acestuia sau la segmentul de piata care va fi vizat, ci ne putem crea doar o imagine vaga a acestui nou produs.

Aceste zvonuri au ridicat niste semne de intrebare in randul utilizatorilor, intrucat nimeni nu intelege rostul acestui nou sistem de operare si ca orice produs nou, va avea nevoie de timp pentru a fi perfectionat. Acest lucru presupune in prima faza securitate scazuta, bug-uri si multe alte imperfectiuni.

Poate ca o decizie inteleapta ar fi fost sa lucreze la dezvoltarea celor doua sisteme de operare deja existente, intrucat pe piata exista un numar mare de alternative de zeci de ori mai convenabile.

In orice caz, pana cand Fuchsia va fi anuntat oficial si lansat pe piata va mai trece o perioada de timp.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.