5 anunturi importante la conferinta dezvoltatorilor Google

/ Stirile Editiei / 1630 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Asa cum ne-a obisnuit, cu ocazia Conferintei Dezvoltatorilor, Google reuseste sa  surprinda si de aceasta data piata, consumatorii de IT si mai ales pe dezvoltatori cu directiile de dezvoltare si ingeniozitatea gadget-urilor prezentate.

Pentru ca nu dorim sa va complicam cu detalii amanuntite de la mult asteptatul eveniment care se desfasoara in aceste zile in Shoreline Amphitheatre  din Mountain View, California, ne rezumam la a va aduce la cunostiinta cateva dintre cele mai importante anunturi lansate de Google cu aceasta ocazie.

Google dezvaluie Android O

Chiar daca nimeni nu stie  si nici nu se aud voci care sa isi dea cu presupusul ( asa cum fac mai mereu in aceste ocazii) de la ce anume vine litera O), cert este ca Google a anuntat ca deja au ajuns sa aiba functionala versiunea Beta pentru noul lor sistem de operare , Android O, astfel ca daca va doriti sa aruncati o privire asupra acestui subiect sunteti invitati sa deveniti colaboratori Google si sa testati sistemul.

Ceea ce doreste Google sa ne convinga este ca, noul sistem de operare este capabil sa depaseasca performantele sistemelor anterioare in ceea ce priveste viteza de Boot-are, identificarea si utilizarea de optiuni contextuale ce usureaza navigarea precum si un sistem nou, deosebit de interesant dar mai ales util, picture-in-picture.

Google Lens

Daca v-ati fi putut imagina urmatorul pas in ceea ce priveste preluarea, imaginilor, probabil ca nu v-ati fi asteptat sa reusim sa obtinem ceea ce propune Google prin Google Lens. Dispozitivele optice utilizate de Google din acest moment, nu vor fi doar simple camere, ci devin sisteme inteligente, capabile sa se dezvolte pe baza experientelor si preferintelor anterioare, permitandu-va realizarea de  imagini deosebite cu efort minim.

In plus, desi pare de neimaginat, Google Lens, pe baza informatiilor anterioare, permite preluarea de imagini chiar daca zona de interes este blocata de un obstacol. precum si adaugarea de detalii de adresa sau de informatii cu privire, de exemplu, la programul de lucru al unui magazin din background, informatii legate de provenienta unui obiect sau de numele unei pasari care a ajuns in dreptul obiectivului dumneavoastra.

Daydream

Desi nebunia cu realitatea virtuala nu a atins deloc nivelul la care se astepta Google in momentul lansarii primelor dispozitive de acest gen, se pare ca nu renunta la idee si  din acest moment putem sa va garantam faptul ca Google, impreuna cu Qualcomm pune la punct un dispozitiv care sa nu mai necesite utilizarea unei telefonului sau a cablurilor in vizualizarea imaginilor VR.

Oficial, la Conferinta Dezvoltatorilor Google, s-a declarat iminenta lansarii unui dispozitiv all-in-one care va utiliza Daydream si s-a lansat provocarea pentru celelate firme din domeniu pentru realizarea de noi dispozitive care sa utilizeze acelasi sistem. Din acest punct de vedere, Samsung Galaxy S8 si S8 Plus vor fi si ele compatibile Daydream , de asemenea.

Google nu renunta la vechii sai parteneri, asa ca se pare ca si urmatorul smartphone LG va avea cateva surprize sa ne ofere.

Android Go

Cu gandul la telefoanele ieftine (budget phones ) si la performantele acestora, Google pune bazele unei noi versiuni de Android, mai putin solicitanta, ceea ce s-ar traduce intr-un avantaj incontestabil in raportul calitate/pret.

Denumirea versiunii este Android Go si va permite smartphone-urilor care au intre 512 MB si 1 GB RAm sa utilizeze si sa acceseze cele mai moderne softuri Android.

 Google Assistant

Asistentul Google ramane in atentia  publicului si in acest an la Conferinta dezvoltatorilor, Google aducandu-l in postura de a traduce instantaneu  texte, ceea ce se putea face cu Google translate, dar in curand aplicatia va deveni gratuita.

Urmatorul asistent Google va va permite sa comunicati in scris nevoile dumneavoastra , facandu-l accesibil si in zonele in care nivelul de zgomot este mult prea ridicat.

Totodata, Google ameninta sa intre cu asistentul sau pe piata iOS, piata in care Siri este in acest moment lider.

In aceasta competitie, Google se bazeaza pe faptul ca noul sau asistent este mult mai competitiv in ceea ce priveste capacitatile sale de a accesa informatii media dar si ceva mai capabil in ceea ce priveste internetul lucrurilor si accesarea dispozitivelor inteligente din locuinta dumneavoastra.

Ramane sa vedem ce va mai fi.

Astfel prima zi de conferinta s-a incheiat sub auspicii bune, dezvoltatorii prezenti au avut parte de surprize placute si si-au ales dirrectiile de dezvoltare a noilor aplicatii in conformitate cu trendurile anuntate de Google. Se pare ca vom avea un an plin.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.