Cum iti asiguri masina inteligenta impotriva atacurilor hackerilor

/ Securitate IT, Stirile Editiei / 2655 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Era masinilor inteligente, capabile sa se conecteze la internet aduce dupa sine nelinisti majore in ceea ce priveste securitatea vehiculului.

Trebuie stiut ca orice pas inainte aduce dupa sine si probleme diferite de cele de pana atunci, insa asa cum fiecare problema are propria sa solutie, va vom prezenta in cele ce urmeaza cateva sugestii pentru a va proteja autovehiculul.

Premise

masinaSunt de notorietate demonstratiile de manipulare a unui Jeep Cherokee, vulnerabil tocmai datorita conexiunii sale pe internet, demonstratii care au pus pe ganduri intreaga  industrie constructoare de masini precum si pe cumparatorii produselor acesteia.

Cu toate acestea, aceste tipuri de atacuri nu au fost mentionate a avea loc in realitate in afara zonei de demonstratie experimentala, se pare ca este destul de dificil de intervenit in programul de gestionare al oricarui autovehicul. Cel putin deocamdata.

Solutii

In primul rand trebuie sa va asigurati ca softul este  updatat corespunzator, iar daca inca nu ati instalat ultima versiune a software-ului , este momentul sa va grabiti. Acest gest simplu nu costa decat timp (care de cele mai multe ori este destul de pretios), insa pierderea masinii sau si mai grav, probleme de manipulare in trafic, pot sa fie cu mult mai costisitoare.

Pentru updatarea softului este necesar sa mergeti la reprezentanta, pentru ca, cel putin pana la aceasta ora nu este posibila updatarea automata a softului.

Nu incercati sa piratati update-urile pentru ca orice incercare de acest fel anuleaza setarile de securitate  si violeaza garantia fiind in acelasi timp o usa deschisa hackerilor.

Evitati sa conectati dispozitive care nu sunt personale in porturile USB  sau in portul de diagnostic OBD2. Nu acceptati nici un fel de dispozitiv al vreunei societati de asigurare, de exemplu manit sa inregistreze date cu privire la obiceiurile dumneavoastra de conducere a autovehiculului.

Daca totusi va doriti sa utilizati vreo aplicatie este indicat sa discutati cu producatorul despre modul de securizare a informatiilor cu privire la autovehiculul dumneavoastra pentru a evite riscuri  greu de  previzionat.
Aceste reguli de bun-simt va pot asigura masina inteligenta fara sa fie nevoie sa investiti in complicate sisteme de paza sau de protectie, care  nu au cum sa anticipeze

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.