Facebook ia atitudine si intinde o mana de ajutor

/ Internet / 2831 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

In urma evenimentelor care au zguduit intreaga lume,  a atacurilor sangeroase din Belgia, Facebook a luat decizia de a-si activa ieri, serviciul de Safety Check,  serviciu menit sa ofere informatii rapide in legatura cu  persoanele cunoscute care se afla intr-o zona calamitata.

facebook safetyServiciul pus la punct in octombrie 2014,  a fost conceput pentru a veni in sprijinul persoanelor aflate in zonele calamitate, acestea avand posibilitatea de a confirma faptul ca sunt in stare buna si de a solicita sprijin in cazul  in care considera necesar acest lucru. Se poate utiliza si pentru a confirma starea de sanatate a persoanelor din zonele calamitate, altele decat cele care posteaza, transmitandu-se informatii de genul „dl. X Y a fost transportat la spitalul Z cu probleme de …” informatii foarte utile familiei  respectivelor persoane pentru a afla informatii despre membrii familiei lor, dar si pentru echipele de salvare care pot afla astfel despre persoane blocate in spatii inchise, si despre care altfel este dificil sa se poatainterveni cu exactitate in timp util.

Prin simpla apasare a unui buton, puteti confirma faptul ca sunteti in viata, ceea ce , de cele mai multe ori inseamna o informatie pretioasa pentru rudele si prietenii dumneavoastra.

Activarea serviciului, este decisa strict de catre Facebook  si nu depinde de dorinta persoanala a nici unui utilizator.

Trebuie mentionat faptul ca acest serviciu este accesibil oricui si daca  situatia este  de natura sa va puna in pericol deconspirarea unei pozitii, este mai bine sa utilizati mesaje private catre membrii familiei dumneavoastra, sau sa incercati alte metode de avertizare.

Avand in vedere zonele intens populate care au fost afectate de atacurile respective, activarea Safety Check a fost o decizie mai mult decat indreptatita, dar astazi, servicul este deja inchis si  nu puteti decat sa vizitati pagina de descriere a acestuia pentru mai multe lamuriri. Puteti de asemenea vedea mesajele transmise de catre persoanele care au utilizat acest serviciu.

Un astfel de serviciu a fost initiat in anul 2011, in urma cutremurului si apoi a tsunami-ului  care a devastat Japonia, apoi din nou, in timpul atacului terorist din Paris, fiind de fiecare data , o sursa de informatie deosebit de pretioasa.

 

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.