Metode care cresc rapid traficul pe site

/ Marketing Online, Stirile Editiei / 3333 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Avem de cele mai multe ori nevoie de cateva impulsuri care sa impinga site-ul inainte in ranking-ul motoarelor de cautare. Pana sa incercam sa umblam la lucrurile de finete, cel mai bine ar fi sa incercam sa ne ocupam de aspectele care aduc cel mai rapid, cea mai mare crestere in ranking, iar acestea ar fi urmatoarele:

  • Redirectionarea efectelor campaniei de pe retelele de socializare

Facebook reprezinta un instrument de promovare deosebit de util, in special pentru afacerile mici si mijlocii, care se adreseaza consumatorului final, in mod direct, fara intermediari. Ceea ce putina lume stie, sau este dispusa sa ia in considerare, este faptul ca adaugand un sistem de tracking contului de Facebook, aveti posibilitatea de a continua sa transmiteti oferte, informatii si sa fructificati mult mai mult vizitele persoanelor interesate, de pe pagina dumneavoastra de crownFacebook, astfel puteti crea trafic pe site-ul sau blog-ul dumneavoastra, si puteti avea sansa de a discuta de salturi chiar si de  10-20 de pozitii in ranking, in cel mai scurt timp, doar prin aceasta metoda simpla.

Ramanand la aceeasi idee, puteti da o utilizare noua listei dumneavoastra de e-mailuri de la care nu faceati nimic mai mult decat sa transmiteti din cand in cand cate un e-mail( newsletter) catre cei interesati, ei bine, puteti incarca aceasta lista in contul de Facebook si sa va „imprieteniti” cu persoanele care sunt interesate de afacerea dumneavoastra si care sunt logate prin contul respectiv de e-mail la pagina lor de Facebook. Acest beneficiu major va permite sa intrati in contact cu dispozitivele mobile ale acestora, avantaj  incontestabil in pozitionarea in ranking.

Daca inca nu aveti o lista de e-mailuri carora sa le utilizati potentialul prin expedierea periodica de newslettere-e, e momentul sa creati IMEDIAT una. Este metoda cea mai ieftina si mai eficienta de a atrage trafic pe pagina dumneavoastra. Daca nu aveti pe pagina dumneavoastra optiunea de abonare la newsletter, nu intarziati sa o adaugati. Va este la fel de necesara ca si aerul.

  • Acordati mai multa atentie titlurilor

80% dintre persoanele care ajung pe pagina dumneavoastra nu vor citi nimic mai mult decat titlurile care ii intampina. Daca acestea se dovedesc a fi mai putin atractive, vizitatorii vor parasi imediat pagina orientandu-se catre alte site-uri care, chiar daca au un continut inferior din punct de vedere al subiectelor de interes, contin titluri care atrag, socheaza ( de cele mai multe ori) sau intriga. Avand in vedere aceste detalii, poate ca ar fi bine sa acordati o atentie mai mare alegerii titlurilor, precum si subiectelor propuse pe pagina.

Fie ca este vorba de advertoriale pe retelele de socializare sau de articole de presa, titlurile sunt cele care vor atrage si vor convinge vizitatorii sa acorde sau nu un minut in plus site-ului dumneavoastra.

  • Bloguri si bloguri

1Se pare ca orice crestere a frecventei de postare pe blog, este imediat urmata de cresterea exponentiala a vizitelor pe site, mai ales daca titlurile si  subitlurile, imaginile si resumatele sunt atractive, inedite sau utile, pe segmentul de piata caruia i se adreseaza. Convirza a obtinut rezultate notabile crescand ritmul postarilor, si frecventa acestora, iar rezultatele lor sunt prezentate aici.

Iar daca va doriti un boost zdravan pentru vizitele pe site, cea mai buna idee ar fi sa va promovati blog-ul si postarile de pe site, pe Facebook, care este reteaua de socializare cea mai frecventata la ora actuala, dar sunt de luat in considerare si alte retele de socializare.

O strategie buna este sa aveti o campanie sustinuta de postare si de publicitate, targetata catre audienta specifica, situatie in care este cel mai usor sa deveniti autoritate in domeniu sau sursa credibila de produse de calitate.

  •  Optimizati-va site-ul pentru SEO

Aceasta directie nu rezida in rezultate spectaculoase pentru persoanele care debuteaza in SEO. Este nevoie de experienta, de profesionalism si de o buna cunoastere a regulilor de functionare a motoarelor de cautare, pentru a obtine un salt spectaculos in ranking. Ceea ce ramane ca piatra de temelie, si toti specialistii sunt de acord, este continutul valoros care atrage si mentine vizitatorii pe site, si mai ales ii indeamna sa revina de cate ori considera ca au nevoie.

  • Publicati text si pe alte site-uri

Sigur ca, fiecare site are vizitatorii sai, si orice relationare intre site-uri cu aceeasi tema (fie ele blog-uri sau site-uri de prezentare/comercializare produse) inseamna o crestere a vizibilitatii fiecaruia in randul vizitatorilor celuilalt. Sigur ca, este putin probabil ca firme de renume in domeniu, asezata comod in fruntea clasamentului sa ia in calcul o astfel de optiune, insa noi nu acestui tip de firme ne adresam acum, prin acest articol.

De exemplu, daca aveti un site de prezentare/comercializare de produse cosmetice adresate femeilor, nu este neaparat necesar sa cereti sprijinul „echipei adverse”, dar puteti foarte bine sa plasati reclame pe site-uri de imbracaminte sau bijuterii, crescand astfel vizibilitatea produselor dumneavoastra si pe zona clientilor firmei de imbracaminte, iar oferindu-le si lor aceeasi posibilitate, schimbul devine echitabil si bilateral avantajos.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca acestea sunt doar cateva sugestii din cele care ar putea sa va ajute sa canalizati trafic valoros catre site-ul propriu si ca orice idee noua si orice minut alocat publicitatii site-ului are mereu un raspuns pozitiv in acest sens, deci nu precupetiti nici un efort sa optati acum pentru aceste schimbari, in cazul in care nu ati facut-o deja.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.