Samsung JS 9500- review

/ Hardware, Stirile Editiei, Tehnologie / 3890 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Manati de ideea creerii televizorului perfect, membrii departamentului dezvoltare de la Samsung si-au pus, evident, problema, ce anume ar satisface complet consumatorii, dar si cat de rapid se dezvolta piata si care este ritmul de implementare a tehnologiei noi in acest domeniu.

Ce isi doresc clientii de televizoare Samsung?

In acest moment, se pare ca distanta dintre televizor si computer se reduce simtitor, televizorul devenind, in acelasi timp si consola de jocuri, pentru gamer-ii pasionati de jocuri in retea pe display-uri cu rezolutie mare.

Clientii de televizoare si-ar dori , din aceste puncte de vedere , sa li se ofere posibilitatea de a achizitiona un televizor cu display -uri de dimensiuni variate, cu rezolutie mare (realizarile in domeniu au depasit barierea 4K), la un pret cat mai rezonabil, eventual ceva mai scazut decat ceea ce exista acum pe piata. Pe langa acestea, cumparatorii de televizoare isi doresc o serie de alte inovatii deja iesite pe piata, cum ar fi detectorul de miscare, programele de predictie, comanda vocala s.a.

samsCe ofera Samsung clientilor sai?

Noua linie Samsung, este una dintre primele care utilizeaza nanocristale, asa-numitele Quantum dots ( puncte Quantum).

In combinatie cu LED-urile, nanocristalele ofera contraste mai clare, culori mai apropiate de culorile normale si imagini mult mai luminoase decat orice alta varianta de televizoare si mult diferite (in bine) fata de LCD-urile clasice.

Datorita faptului ca pretul de cost al LED-urilor este mult mai scazut, televizoarele cu nanocristale sunt mai ieftine si deci mai accesibile fata de LED-urile organice (OLED), care reprezinta principalii competitori in zona rezolutiei 4K ( si pentru care pretul de cost este destul de piperat).

In plus, datorita faptului ca se renunta , in tehnologia nanocristalelor la acoperirea cu fosfor a LED-urilor, poluarea mediului este mult redusa, stiut fiind faptul ca televizoarele reprezinta un principal factor de poluare , dupa ce au fost utilizate.

Caracteristici tehnice

sams1Seria SUHD de la Samsung, din care face parte si JS 9500 include atat televizoare cu ecran plat , cat si televizoare cu ecran curbat, la dimensiuni cuprinse intre 48 si 88 inch diagonala.

JS 9500 are procesor 8-core care ruleaza noul sistem de operare, permitand utilizatorilor sa lanseze imagini direct din NetFlix si YouTube, si sa acceseze jocuri destinate pentru PlayStation, fara sa aiba nevoie de vreo consola.

JS9500 , ca si celelalte dispozitive din serie, permite efectuarea de apeluri video prin Skype, direct de pe TV, oferind totodata posibilitatea de reglare a volumului, de inregistrare a  conversatiei video, de derulariie si play-back, direct din televizor.

Cu ajutorul Smart View 2.0, se poate urmari programul TV preferat direct pe dispozitivul dumneavoastra mobil (laptop, tableta sau chiar smartphone), sau puteti viziona pe televizor imagini stocate pe dispozitivele dumneavoastra mobile, fara sa fie nevoie de vreo setare sau vreun dispozitiv complicat, cu conditia ca atat televizorul, cat si dispozitivul dumneavoastra mobil sa fie in aceeasi retea si sa existe conexiune de internet. Nimic mai simplu!

Accesorii

Televizorul vine la pachet cu telecomanda Smart cu touchpad, care permite navigarea rapida si  accepta si comenzi vocale, fiind dotata cu microfon.

In pachetul standard mai este inclusa si o tastatura Smart wireless, cu touchpad incorporat, Bluetooth, taste rapide pentru SmartHub ( acces internet) si Smart Recommendation. Tastatura fiind compatibila cu dispozitivele mobile Samsung (smartphone sau tableta), face ca redactarea mesajelor text si transmiterea acestora sa fie mult mai simpla si mai rapida prin aceasta metoda.

Toate aceste facilitati se traduc intr-o reducere a numarului de cabluri, a numarului de dispozitive care tin de entertainment si la facilitarea organizarii mai economice a spatiului in camere.

Ce aduce nou Samsung prin JS9500?

Televizorul redefineste experienta vizionarii imaginii filmate, cu ajutorul ecranului curbat, care ofera adancime imaginii, avand in acelasi timp contrast optim in toate zonele ecranului, in toate zonele imaginii vizionate.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.