Apple TV

/ Hardware, Tehnologie / 4088 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Lansarea noului  Apple Tv, atat de mult asteptata, pare sa nu satisfaca pe deplin pe cei care isi doreau o evolutie suprinzatoare in ceea ce priveste accesibilitatea si calitatea noului device.

Noul Apple Tv este  totusi un pachet complet, capabil sa devina  piesa centrala a livingului dumneavoastra acum si in viitorul apropiat, insa, Apple ar fi trebuit sa investeasca ceva mai mult timp in definitivarea acestui proiect.

Problemele pe care le ridica Apple Tv , sunt in general probleme minore, care nu constituie o piatra de hotar, insa care pot sa deranjeze utilizatorii cu experienta si sa faca din Apple Tv un dispozitiv usor de inlocuit de catre acestia.

Sigur ca asteptarile generate de lunga perioada care i-a luat producatorului pana la scoaterea pe piata a noului smart-Tv ar fi trebuit sa fie satisfacute de un produs impecabil, dar ceea ce lipseste se poate rezolva prin upgrade-uri, fara discutie.

De ce aceste probleme? Poate ca din dorinta Apple de a pastra cu sfintenie secretul, testarea televizorului de catre public inaintea lansarii produsului, a fost eliminata, acest lucru a insemnat un castig de timp, dar si „scaparea” detaliilor de utilizare, ca atare, au scos pe piata un dispozitiv, evident insuficient testat.siri apple

Ce am reusit sa aflam pana in prezent, este faptul ca, imaginea de menu, destul de luminoasa, este practic deranjanta atunci cand utilizatorul se afla intr-o incapere cu luminozitate redusa, ceea ce, evident a „scapat” testelor efectuate in conditii de „fabrica”, unde lumina intensa este principala caracteristica a mediului de testare.

In functie de mediul unde este amplasat televizorul, te poti bucura de  utilizarea corespunzatoare a televizorului sau poti sa descoperi probleme care te deranjeaza la el.

Ca si design, telecomanda Siri este deosebita, cu contur simetric4a, asa ca, atunci cand, pe intuneric incerci sa gestionezi programele vizionate, ai surpriza sa constati ca utilizezi alte butoane decat cele pe care te-ai astepta sa le utilizezi, datorita faptului, ca, pur si simplu, tii telecomanda invers. Sigur ca exista 50% sanse, ca sa ai in mana telecomanda asezata asa cum ti-ai si imaginat ca este, insa nu pare deloc satisfacator,  mai ales ca sansele, conform legilor lui Murphy par sa nu fie intotdeauna in favoarea noastra.

Din punctul nostru de vedere, telecomenzile ar trebui sa fie intuitive, astfel incat sa nu solicite orbecaieli in intuneric pentru a reduce volumul sau a schimba canalul vizionat, ceea ce este de-a dreptul innebunitor.

Alti utilizatori se plang de noua tastatura virtuala, care, in combinatie cu telecomanda destul de aiurita, ingreuneaza destul de mult orice alegere facuta, chiar si cand doresti sa folosesti comenzile vocale, este dificil sa fii obligat sa treci de  o parola lunga si complicata cu diferite caractere speciale. Adica… sa ajungi in situatia de a prefera sa ii fie mai usor unui hot, sau chiar fiului tau minor sa se descurce cu televizorul tau decat sa fii  fortat sa tastezi astfel de parole de pe o tastatura atat de dificila.

Plus de asta,  daca incerci sa vizionezi un film impreuna cu familia si prietenii, vi se pare normal sa rugati pe toti cei de fata sa se uite-n tavan pana introduceti dumneavoastra parola la tv?  E cel putin aiurea, ca sa nu zic ca e de-a dreptul deranjant si inutil.

Toate aceste probleme ne conduc la ideea ca Apple nu a incercat macar sa testeze televizorul la utilizare, niciunde altundeva decat in laboratoarele lor de productie, ceea ce este destul de rau, mai ales datorita faptului ca televizorul in sine, este un dispozitiv modern si interesant care se adreseaza utilizatorului casnic, mediu cu atat de multe variabile.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.