Malware nou, raspandit prin intermediul Twitch

/ Securitate IT / 2408 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Platforma de jocuri video Twitch.tv, canal cu peste 50 de milioane de utilizatori, si achizitionata de Amazon in luna august contra unei sume de aproximativ 1 milion de dolari, a devenit mediul de propagare a unui nou malware.

twitchModul in care se manifesta acest malware se pare ca utilizeaza un cont-bot care invita participantii la o competitie saptamanala in urma careia ar trebui sa primeasca iteme de tipul „Counter-Strike: Global Offensive” .

Linkul de inscriere pentru participare conduce utilizatorii catre un program Java care cere numele si adresa de e-mail a participantului, precum si permisiunea de a publica aceste date in cazul in care persoana castiga concursul, insa, in realitate , nu stocheaza niciuna dintre aceste date, in schimb preia screen shot-uri, adauga prieteni falsi in Steam, accepta cererile in asteptare, initiaza tranzactii cu noii prieteni, cumpara iteme, daca utilizatorul are bani pe cont, s.a.m.d.

Utilizatorii care s-au confruntat cu aceste probleme, au ajuns la concluzia ca este foarte important sa verifice cu mare atentie  ce pagini acceseaza, chiar daca site-ul respectiv promite siguranta maxima , ca in cazul Twitch.tv.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.