Microsoft si open source tools

/ Software, Stirile Editiei / 2596 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Microsoft a lansat un tool open source (destinat utilizării gratuite) care ofera dezvoltatorilor iOS posibilitatea de a-si porta aplicatiile în Windows fara mari batai de cap.

win10Cu putin timp in urma, Microsoft anunta iminenta lansarii de tool-uri care sa vina in sprijinul dezvoltatorilor iOS  si Android si sa ii ajute pe acestia sa isi porteze  aplicatiile catre Windows.

Versiunea pentru Android a acestui tool, denumita oficial Windows Bridge for Android este deja in faza de testare, in timp ce versiunea pentru iOS, denumita initial Proiectul Islandwood, este lansata din data de 6 august,  sub licenta MIT pe GitHub.

Microsoft insista asupra faptului ca proiectul este înca la început de drum si ca versiunile lansate este posibil sa aiba cateva bug-uri (poate chiar mai multe), dar Microsoft si-a propus lansarea versiunii finale catre sfarsitul toamnei acestui an.

Tool-urile realizate se adreseaza versiunilor Windows 8.1 și 10, iar ceea ce este de remarcat, este faptul ca Microsoft a reusit, prin aceste tool-uri (dupa numeroase tentative si indelungi tratative) sa gaseasca solutia de a convinge dezvoltării iOS si Android sa isi proteze aplicatiile pe Windows, oferindu-le posibilitatea de a-si refolosi codurile deja realizate.

 

 

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.